Mitt släktträd

Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska lägga upp ett släktträd eller ej. Jag vet inte heller om jag kan lägga upp ett träd utan att få med idag levande personer. Så just nu får ni mejla mig om det är något ni vill veta: ostraedsrotter@gmail.com

Nedan är lite kortfattat var ni hittar min släkt:

Farfars sida

På min farfars sida har man framförallt levt på södra Gotland som t.ex. socknarna Silte, Levide, Linde och Rone. Det finns också en småländsk gren från Ljungby-trakten (Ryssby, Hjortsberga).  Exempel på efternamn som återfinns i min släktforskning är Karlsson, Andersson, Styrman, Brax, Lindell, Hemsén, Gervalder och Siggelin.

Farfars anor - 4 generationer

Farfars anor – 4 generationer


Farmors sida

Min farmors mors anor kommer från norra Småland och då framförallt socknarna Östra Ed, Tryserum, Dalhem och Odensvi. På farmors fars sida kommer släkten från Stockholmstrakten som Botkyrka, Västmanland, Uppland och Gästrikland.

Farmors fars sida - 4 generationer

Farmors fars sida – 4 generationer

Farmors mors sida - 4 generationer

Farmors mors sida – 4 generationer

Morfars sida

På morfars sida kommer man från Halland (t.ex Fagered, Skällinge, Hunnestad, Spannarp), Skåne (t.ex Lilla Slågarp och Västra Wemmerlöv) och Krokstad i Bohuslän. Efternamn som hittas på denna sida är Bengtsson, Ahlberg, Wemmerström och Hammar.

Morfars anor - 4 generationer

Morfars anor – 4 generationer


Mormors sida

Mormors släkt kommer från Halland och hittas främst i socknarna Gunnarp, Harplinge, Drängsered, Krogsered och Vessige. Vanliga efternamn är Olsson/Olausson och Andersson.

Mormors anor - 4 generationer

Mormors anor – 4 generationer

En kommentar till Mitt släktträd

  1. Gunvor Persson skriver:

    Tack för tips… har funderat på HUR jag skulle få in antavlorna. Jag gissar att skärmklipp är svaret 🙂 …

Lämna en kommentar