Kontakt

För att kontakta mig mejla: ostraedsrotter@gmail.com

11 kommentarer till Kontakt

 1. Maria skriver:

  Hej! Maria heter jag och jag har precis börjat nysta lite i min pappas släkt, som vi inte vet så mycket om. Mest för att kunna komma med lite info inför hans födelsedag. Informationen som jag har fått fram ännu så länge är från rotearkivet i Stockholm o arkivet från Gotland. Jag söker information om Johan Westerberg, skomakaren från Småland och då sprang jag på din blogg. Lite kul att du nyligen nämnt honom. Om jag har förstått ditt släktträd rätt, så är du i nedstigande led, släkt med Olof Lindell och han var bror till Filip Nils Lindelius som jag är släkt med i nedstigande led på min farfars sida. Undrar om du har någon mer info om skomakaren. Du hade skrivit att han var född 1736 o jag har i den gotländska arkiven hittat 1738. Vet du något om hans föräldar och var i Småland han kom ifrån? Kul att hitta en släkting så här på nätet! Hälsningar Maria

  • ostraedsrotter skriver:

   Hej Maria!
   Kul att du hittade till min blogg. Ja, det stämmer att min ana är Olof Lindell.
   Jag har tyvärr inte så mycket information om Johan Westerberg. Har inte forskat på honom heller vad jag kan se. Det jag har är att han är född 1736 i Småland. Han inflyttade till Linde 1768 och dog omkring 1798. De uppgifter jag har är andrahandsuppgifter som jag inte hunnit verifiera än. Du kanske har hittat mer om honom?

   /Jenny

  • ostraedsrotter skriver:

   Hej igen!

   Jag blev lite nyfiken på Johan Westerberg så jag gjorde en snabbkoll i Lindes husförhörslängder och hittade att han föddes 1738 och att han dog 1789 i Karlskrona. Undra vad han gjorde där? Båtsmännen höll ju till i Karlskrona men jag hittade ingen notis om att han blivit båtsman.

   • Maria skriver:

    Hej, var det inte 1798 han gick bort. Tog för givet att det var på Gotland han gick bort, men jag har ju inte haft tillgång till några dödsböcker. Jag har namnet på hans fru och deras barn förstås, men hans föräldrar verkar vara svårare. De kanske inte kom från Sverige?
    Maria

   • ostraedsrotter skriver:

    Hej Maria!
    1798 var de uppgifter jag hade förut också men nu hittade jag antecknat i Linde hfl 1785-1835 sid 122 att han dog 1789 i Carlskrona (det ser iallafall ut som det står Carlskrona). Jag har tittar i Lindes dödbok och där har jag inte hittat honom, varken 1789 eller 1798.
    I husförhörslängderna står det att han är född i Småland. Kanske kom han till Gotland som liten med sina föräldrar eller själv i vuxen ålder. Han kan ju också bytt efternamn till Westerberg så det behöver ju inte varit hans fars efternamn. Jag tror han är en svår nöt att knäcka.

 2. Agneta Dahlqvist skriver:

  Hej läser din intressanta blogg. Min pappa föddes på Brunnby gård, men som son till ägaren Thor Richter. Skulle vara roligt att veta lite om livet på den tiden. Han berättade en del, men tyvärr var jag så ung och inte intresserad.
  Agneta Dahlqvist

  • ostraedsrotter skriver:

   Hej!
   Kul att du hittade hit.
   Jag vet tyvärr väldigt lite om hur mina släktingar hade det på Brunnby. Men förhållandevis bra skulle jag tro eftersom de stannade där så länge. Var Thor Richter ägare till Brunnby vid tiden då mina släktingar var statare där?

   • Agneta Dahlqvist skriver:

    Hej. Min farfar Thor tog över efter sin far, Gottfrid Richter, som ägde gården vid 1800-1900-talet. Thor ägde Bronnby fram till 1919, då han sålde gården. Jag har hört att det var en stor gård med eget mejeri och stuteri. Farfar födde upp hästar till militären.
    Hälsningar från Agneta

 3. Peter Ivarsson skriver:

  Hej, roligt att hitta släkt även här. Jöns Anundsson är min fmmfffffff. Jag själv har aldrig varit i dessa trakter som en del av mig härstammar. Mycket intressant att läsa. Peter i Mjölby

 4. Nicklas hemsén skriver:

  Ja vi måste också vara släkt för att det finns inte så många som heter Hemsén mvh Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s