Om den här bloggen

Hej!
Jag som har den här bloggen heter Jenny. Bloggen kommer att handla om min släktforskning som jag började med under år 2004.

Namnet på bloggen kommer sig av att jag är uppvuxen i Östra Ed men också av att många av mina anor har levt där.

Jag har främst mina rötter i Småland (Östra Ed och Tryserum), Halland (bl.a. Krogsered, Gunnarp, Drängsered), Gotland (bl.a. Silte, Linde och Rone) men även i vallonbygden i Uppland och Gästrikland.

Jag vill påpeka att min släktforskning inte är komplett eller färdig. Färdig blir jag nog aldrig för det finns alltid en ny tråd att nysta i. Det finns säkerligen lite fel här och där, felskrivning eller kanske något jag missförstått. Säg gärna till isåfall.

Ni får gärna höra av er om ni har kommentarer på det jag skrivit, hittar felaktigheter eller om ni har kompletteringar som t.ex foton eller annan information. Är vi släkt på något sätt blir jag jätteglad om du hör av dig.

Hälsningar

Jenny

14 kommentarer till Om den här bloggen

  1. David Fogelberg skriver:

    Hej Jenny!
    Kul att hitta din blogg på nätet! Jag sökte på ”Soldater i Västerum” och hittade din blogg. Du har verkligen lagt ned ett jättejobb. Just nu sitter jag med de sista förberedelserna för Västerumdagen. Det är vackert väder och vi hoppas på många besökare. Jag har lagt in bloggen som ett bokmärke och kommer att titta mer på den när jag har lite mer tid.
    Hälsningar DavidF

  2. Ann-Louise Adolfsson skriver:

    Hej Jenny! Hittade din sida av en ren slump. Här fanns mycket intressant att läsa, vilket jobb du har lagt ner! MVH Ann-Louise, Solbacka

    • ostraedsrotter skriver:

      Hej Ann-Louise! Kul att du hittade hit. Vi kanske t.o.m är släkt långt bak i tiden. Pratade med Magnus om det att vi säkert har någon gemensam ana långt bak i tiden.
      Regnigt och grått i Västerum idag. Är här och hälsar på brorsan.

      Hälsningar Jenny

      • Ann-Louise Adolfsson skriver:

        Hej! Helt omöjligt att vi är släkt är det inte. De har bott i samma område i Tryserum kring Stocktorp tex. I Stora Mossen bodde pappa Torgny som barn hos sina morföräldrar.

        Ann-Louiser

  3. Inga-Lill Pehrson skriver:

    Hej Jenny! Kul att träffa på en släkting som liksom jag fascineras av att söka sina rötter genom släkt- och hembygdsforskning. Jag är kusin med din mor (din mormor Kerstin och min mor Gunhild var halvsystrar) och har i många år forskat kring våra anor i Krogsered, Drängsered, Gunnarp, Vessige osv. Har bl a varit med och skrivit Krogseredsboken. Kanske vi kan komplettera varandras forskning, dela bilder och fotografier eller ha utbyte på annat sätt.

    • ostraedsrotter skriver:

      Hej Inga-Lill!
      Kul att du hittade hit.
      Ditt namn har faktiskt dykt upp. Jag hälsade på mormors bror Bertil i somras och då fick jag bl.a. ett fint foto på Karl Wilhelm och hans bröder som han fått från dig om jag förstod rätt. Den fina Krogseredsboken inhandlade jag i somras. Vilket jättejobb ni gjort och vilken guldgruva för mig.

      Det vore jättekul att utbyta bilder, historier etc. Skriv till min mejl som du hittar under Kontakt så hörs vi där.

      Hälsningar Jenny

  4. Ylva Norrby skriver:

    Hej Jenny hittade din blogg i helgen då jag upptäckte att min mans släkt var Valloner, hade inga aningar att det var så då jag trodde att Split var något båtsmans elller krononamn vilket det är här på Gotland. Man man Rolf Norrbys farmors farfars morfar var Erik Karlsson Spit yngste bror till Clas Eriksson Split född 1706 och hans andra hustru Sigrid Jonsdotter, som jag förstår så är din släkting hans bror Clas född 1741. Det betyder att resten tillbaka i tiden har ni gemensamma släktingar i rakt led. Det är ju lite roligt då min mans farmor kom till Gotland som ung från Stockholm och att du sedan har fler släktingar i Hejde på Gotland för där är min mormor född. MVH Ylva Norrby Tofta Gotland

  5. Ylva Norrby skriver:

    Det blev fel i ovan kometar det skall vara Erik Karlsson Split
    var yngste son till Clas Eriksson Split

  6. Ylva Norrby skriver:

    Då var det ingen släkt som vi vet i alla fall, men på Gotland kan man aldrig vara säker vem man är släkt med.

Lämna en kommentar