DNA-träffar på de flesta av mina närmaste släktgrenar

För de flesta av mina närmaste släktgrenar har jag fått DNA-träffar där jag lyckats hitta gemensamma anor.  Givetvis är inte alla DNA-träffar av jättebra kvalité och i vissa fall kan jag inte vara helt säker att det är just den gemensamma ana som jag hittat som är den korrekta.

Om jag utgår från min mamma, pappa och farmor som jag har DNA-testat så har jag DNA-träffar på deras 8 närmaste släktgrenar, d.v.s farfars far, farfars mor, farmors far etc,  med ett  undantag.  Det är på min mammas farmors mors sida. Hon hette Amanda KRISTINA Johansdotter och föddes 1858 i Krokstad, en socken som ligger i Bohuslän norr om Uddevalla.

Min mamma har fått en hel del träffar med anor i Bohuslän och Norge som borde härröra från Kristina men inte en enda har jag kunnat hitta gemensam ana med. De verkar vara alldeles för avlägsna träffar. När jag tittade närmare på Kristinas anor så är det kanske inte så konstigt. Hennes föräldrar fick tre barn men det är bara Kristina som överlever till vuxen ålder. Går jag ännu ett steg tillbaka visade det sig att hennes far Johannes var den enda av hans syskon som fick barn. Likaså var det för modern Olena.  Gemensam ana på denna gren kan alltså tidigast  finnas sex generationer bakåt sett från min mamma. Dessa levde på 1700-talet. 

Det här inlägget postades i DNA-släktforskning, Morfars sida av släkten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s