Test på FTDNA, Ancestry och MyHeritage

För en tid sedan gjorde jag ett DNA-test på Ancestry samt förde över de existerande DNA-testerna som jag gjort via FTDNA till Myheritage. Jag kan konstatera att de allra bästa träffarna finns på FTDNA men jag har fått några intressanta träffar där jag lyckats hitta gemensamma anor på både Ancestry och Myheritage.

På Ancestry har jag i dagsläget 137 träffar som räknas som bra träffar. Sju av träffarna anses vara nära träffar.  För fem av dem har jag lyckats hitta gemensam ana. Två av dem härstammar från min farmors fars sida. En av dem är en tjej som härstammar från min farmors fars syster. Den andra träffen härstammar från min farmors farmors syster. De andra träffarna härrör från min mormors sida. Det är två kusiner till min mamma och en syssling. Två av träffarna saknar tyvärr  träd och  svarar inte på mejl men de verkar härstamma från min mormors sida.

På Myheritage så fick min farmor flera amerikanska träffar som härstammar från Jan Olsson och Anna Cajsa Persdotter som levde i Västerås Badelunda på 1800-talet. Dessa träffar inklusive min farmor härstammar från tre av deras barn. Jan Olsson och Anna Cajsa Persdotter hittas på min farmors fars sida. Hon har också fått bra träffar på sin mormors mors sida. De är ättlingar till Anders Petter Jönsson som föddes 1811 i Östra Ed.

Sammanfattningsvis så är det bra att sprida ut sina tester på olika test-företag. Min mammas kusiner hade jag exempelvis missat om jag inte testat mig hos Ancestry.

Annonser
Det här inlägget postades i DNA-släktforskning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s