Nära DNA-träff 

Igår fick jag ett mejl från FamilytreeDNA (FTDNA) om att min pappas kit fått en nära matchning. Spännande! Ett sådant mejl har jag aldrig fått förut förutom när mina andra kits resultat blev färdiga.  Det visade sig vara en kvinna med uppskattat släktskap 2nd-3rd cousin med siffrorna 194/ 49 cM.   Tyvärr fanns inget släktträd så jag mejlade förstås på en gång. Hon matchade inte min farmors kit så slutsatsen jag kunde dra var att gemensam ana måste finnas på Gotland eller i Kronobergs län. Det var förstås jobbigt att vänta på svar så jag började googla hennes namn och hittade en lämplig kandidat. Lyckligtvis var hon född på 30-talet så hennes födelse gick att hitta genom att söka i Ancestrys indexerade födelsedatabas. Efter det var det inga större svårigheter att komma vidare. Jag följde hennes mors gotländska gren (fadern kom från en annan del av landet) och plötsligt dök det upp en kvinna från Ryssby socken i Kronobergs län. Hon visade sig vara en syster till min ana Carl Magnus Andersson Styrman. 

Min pappa och träffen är 3rd cousins eller 4-männingar, hans närmaste träff utöver sin mamma och mig förstås.  Jag länkade in träffen i min pappas släktträd på FTDNA vilket resulterade i 22 blåa gubbar. 

Annonser
Det här inlägget postades i DNA-släktforskning, Farfars sida av släkten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s