Vamlingbo

Vamlingbo socken ligger på västra sidan av halvön Storsudret på södra Gotland. I denna socken har min farfars anor på hans mors sida levt under flera hundra år. Den första jag hittade här när jag började forska bakåt bland min farfars anor var Catharina Christina Svanberg som föddes 1825 på gården Austre i Vamlingbo. Det visade sig sedan att både hennes far och mor hade djupa rötter i Vamlingbo. Jag har kommit ända ned till början av 1600-talet på några grenar.  Farfars äldsta kända ana på hans raka morslinje levde i Vamlingbo. Hon hette Britta Jakobsdotter och föddes 1699. Hon dog på gården Bilds 1773.

Jag har hittat att släkt till mig har bott på gårdarna Austre, Bilds, Hägvier, Nore och Sigraifs. Ofta har man bott i många generationer på dessa gårdar.

Vamlingbo kyrka

Vamlingbo kyrka

Sommaren 2014 besökte jag Gotland och var bl.a. i Vamlingbo. Där besökte jag kyrkan där en ana till mig ska ha varit kyrkoherde på 1600-talet.

 

IMG_2338

Bottarve gård

Ett annat stopp vi gjorde var gården Bottarve. Såvitt jag vet har ingen av mina anor levt där. Idag är Bottarvegården ett gårdsmuseum.  Gården är från 1800-talets mitt och visar hur folket levde på en storbondes gård förr i tiden.

Annonser
Det här inlägget postades i Farfars sida av släkten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s