Anorna i Bohuslän

Jag har fått många DNA-träffar med anor i O-län dvs Bohuslän. Än så länge har jag inte hittat vår gemensamma ana för någon av dessa träffar. Jag har också en hel del norska träffar som jag gissar också har att göra med denna gren.

Vad vet jag då om mina bohuslänska anor? Den börjar med min morfars mormor, Amanda KRISTINA Johansdotter som föddes 1858 i Krokstad socken. Hon var dotter till Johannes Olofsson och Olena Christensdotter som även de var födda där. I Krokstad hade släkten levt i flera generationer skulle det visa sig. Men släktgrenen förgrenar sig också till den närliggande socknen Sanne och Olenas pappa, Christen Larsson, föddes i Lysekil. Christens föräldrar var fiskaren Lars Jönsson Lärk och Olena Olsdotter.  Tyvärr så finns det inga husförhörslängder förrän en bit in på 1800-talet för Lysekil.  Men med hjälp av databasen släktdata och födelse- och dödböcker samt bouppteckningar har jag lyckats pussla ihop släktträdet. Även i Lysekil har släkten levt i åtminstone några generationer. Släkten har också levt i de bohuslänska socknarna Lyse och Brastad på denna gren.

Eftersom det är dåligt med husförhörslängder så finns det förstås en viss osäkerhet i uppgifterna. Därför skulle det kännas bra att kunna hitta släktskapet på några DNA-träffar på denna släktgren för att få någon slags verifikation på att det är rätt. 

Annonser
Det här inlägget postades i DNA-släktforskning, Morfars sida av släkten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s