Min polska träff

Häromdagen dök en annorlunda träff upp på mitt kit på FamilytreeDNA. Det är en kvinna som verkar vara från Polen och med endast polska anor så långt hennes släktträd sträcker sig vilket är flera generationer bakåt i tiden. Där ort är inlagt så verkar alla hennes anor vara från en plats som heter Skwirtne. När jag googlar på namnet får jag veta att det är en by i södra Polen alldeles vid gränsen mot Slovakien.

Det jag vet är att vi åtminstone inte är släkt på min farmors sida för de har ingen träff på varandra. Vi har heller inga gemensamma träffar. Det är alltså ingen av mina andra träffar som matchar denna polska kvinna. Det är lite ovanligt, oftast brukar det finnas åtminstone några gemensamma träffar.

Vårt uppskattade släktskap är 5th cousin-remote så det är många generationer bak i tiden. Så vad skulle denna polska släkting kunna komma ifrån? Skulle det kunna vara någon av mina soldater som lämnat spår efter sig under något fälttåg i Polen? Har jag kanske någon ana som varit med på Karl XII fälttåg i Polen i början på 1700-talet. Antagligen får jag aldrig svar på det.

Jag har förstås mejlat min träff men har tyvärr inte fått något svar.

Annonser
Det här inlägget postades i DNA-släktforskning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s