Hur komplett är min släktforskning?

Inte för att släktforskning går ut på att samla namn men det kan ju ändå vara lite kul att se om man gör framsteg. På en amerikansk släktforskningsblogg hittade jag ett sätt att se hur komplett ens släktforskning är. Det kan man göra genom att räkna ut ett s.k. ancestor score. Det man gör är att jämföra antalet möjliga anor i varje generation med antalet man har lyckats hitta. I det s.k ”ancestor score card” brukar man ha med 10 generationer men man kan förstås göra som man vill. Tio generationer är ungefär 300 år om man räknar en generation som omkring 25 år.

Såhär blev mitt resultat:

Ancestor score card

Den totala summan möjliga anor är 1023 stycken. Mina identifierade anor är 552 till antalet. 552/1023= 0,539 d.v.s mitt ancestor score är 54 %.

Jag har 100% i mina fem första generationer. I generation 6 dyker två av mina fader okänd upp vilket ger att jag hittat 93,8% av mina anor. I generation 7 tillkommer en anförlust på grund av ett kusingifte och identifierade anor sjunker till 87,5%. I generation 8 tillkommer ytterligare en anförlust på grund av kusingifte. I generation 9 och 10 sjunker identifierade anor till 62,5 och 32,6%. Anförlusterna går ju inte att göra så mycket åt men en fader okänd hoppas jag på att lösa så småningom.

 

Det här inlägget postades i Allmänt om släktforskning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s