Mormor och morfar var släkt

Häromdagen när jag släktforskade så upptäckte jag att min mormor och morfar var släkt. Ingen fara, det var på väldigt långt håll. Det var väl kanske inte heller så förvånande med tanke på att båda har halländska anor som rört sig i ungefär samma område.

Det var när jag forskade på min mormors Gunnarps-anor som jag kom på det. På hennes raka farslinje hade jag kommit till Olof Jönsson. Jag hade varken födelse- eller dödsdatum på honom. När jag började söka efter det så hittade jag att han vid sitt första giftermål 1702 kom från Lunnagård. Där visste jag ju att släkt på min morfars sida bott. Och visst fanns det en massa Olof Jönsson bland hans anor? Jodå, denne Olof var bror till Anders Jönsson som finns på min morfars linje. Därmed fick jag också mormors raka farslinje enda till Olof Jönsson som dog i Lunnagård 1677 och var farfar till den första Olof Jönsson, han som gifte sig 1702.

Gemensam ana är alltså Jöns Olofsson som var pappa till Olof och Anders Jönsson. Det är 9 generationer bort på min mammas pappas sida och 8 generationer bort på mammas mammas sida. Mormor och morfar var alltså 8-männingar (tror jag det blir?) eller 7th cousin once removed som det heter på engelska.

Annonser
Det här inlägget postades i Morfars sida av släkten, Mormors sida av släkten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s