Okänd kvinna i Chicago

Okänd dam

Foto på okänd dam som tagits i Chicago. Fotot har tillhört min farmors morföräldrar.

Jag har turen att ha namn på de flesta personer på de gamla foton som min farmor har eftersom hon och hennes mamma tillsammans gick igenom fotona och antecknade vem de föreställer. Men det finns foton där inte ens min farmors mamma visste vem det var, foton som tillhört min farmors morföräldrar och kanske t.o.m deras föräldrar. Ett av dem är en bild på en kvinna. Bilden är tagen i Chicago. Troligen i slutet av 1800-talet, kanske tidigt 1900-tal. Det farmor vet är att fotot ska ha tillhört hennes morfar eller mormor. På baksidan av fotot är det antecknat ”pappas och mammas”. Enligt min farmor ser det ut att vara hennes mormor Olivias handstil. Det skulle då betyda att bilden tillhört Olivias föräldrar, Nils Petter och Karolina.

Min första tanke var annars att det skulle vara någon av farmors morfars kusiner som jag vet utvandrade på 1890-talet. Eftersom att jag har kontakt med en av ättlingarna mejlade jag över bilden och frågade om det var hans fars farmor, Alma, eller någon av hennes två systrar. Han kunde med säkerhet säga att det inte var någon av dem.

När det gäller emigranter på Olivias familjegren kände jag inte till några kvinnliga. Jag visste att några av hennes manliga systersöner var över en vända till USA men återvände till Sverige. Dessutom var detta på 1910-talet. Bilden känns som den är tagen tidigare än så.

Jag har försökt följa några av Olivias mors kusiner men inte hittat några emigranter där som skulle kunna passa. Jag har också laddat upp fotot på Rötters porträttfynd så får jag se om jag får napp där. 

Det här inlägget postades i Farmors sida av släkten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s