Glada statardrängar och statarpigor?

Längst fram sitter Katarina

Längst fram sitter Katarina

Här är ännu en bild med några okända ansikten. Den enda jag vet vem det är, är flickan längst fram. Hon hette Katarina Sofia Pettersson men kallades för Karin. Hon var äldst av min farmors fars syskon. Hon föddes den 2 augusti 1895. Gissningsvis är bilden tagen runt 1912 då Katarina var i 17-årsåldern.  Bilden nedan visar Katarina och hela hennes familj och jag gissar att bilderna tagits vid samma tillfälle  då Karin ser ut att ha samma kläder på sig på båda bilderna. Utifrån åldern på barnen  så är bilden nedan tagen ungefär 1912 och familjen bodde då i Irsta socken där föräldrarna hade tjänst på Brunnby herrgård.

En bild på hela familjen Pettersson tagen omkring 1912. Bilden är antagligen tagen i Irsta, Västmanlands län där familjen bodde mellan 1909 och 1916.

En bild på hela familjen Pettersson tagen omkring 1912. Bilden är antagligen tagen i Irsta, Västmanlands län där familjen bodde mellan 1909 och 1916.

 

Det jag vet om Karin är att hon i augusti 1919 gifte sig med Axel Sand (född 1888) och fick tre barn, Ulla, Herbert och Aina. Hon verkar ha bott kvar i Irsta i hela sitt liv och dog den 5 juli 1972 i Irsta kyrkby.

Övriga personer på bilden, vilka kan de vara? Det är inte hennes syskon men det skulle kanske kunna vara några släktingar. Eller så är det några andra pigor och drängar på Brunnby herrgård. Kanske någon som råkar läsa detta vet?

Annonser
Det här inlägget postades i Farmors sida av släkten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s