Sammanfattning av morfars anor

Morfar föddes i Halland och det gjorde även hans föräldrar Julius och Anna. De levde som fattiga statare på olika gårdar i Halland.

Morfars far
På morfars fars sida är det idel hallänningar. På morfars farfars sida kommer flera generationer tillbaka från Fagered socken. På hans farmors sida kommer de från Skällinge och Okome socken. På båda grenarna har jag kommit ned till början/mitten av 1700-talet. Man har försörjt sig som bonde eller statare och alltså inte haft det särskilt gott ställt. Det är därför inte så konstigt att det finns flera som utvandrat till landet i väst på den här grenen.

Morfars mor
På morfars mors sida är anorna lite mer brokiga. Morfars morfar kommer från en liten socken i Skåne som heter Lilla Slågarp. Anorna på hans sida hittar man i Skåne så långt bak jag har kommit vilket är ned till ungefär 1750-talet. Morfars morfar, Lars, försörjde sig som smed och tog sig namnet Ahlberg. En bror till honom, Hans Haglund gick det lite bättre för. Han hade ett tunnbinderiföretag. Idag finns ättlingar till Hans Haglund bl.a. i England. På den här sidan av släkten finns flera ryttare som tjänstgjorde i skånska dragonregementet. De hade soldatnamnen Wemmerström och Hammar.

Morfars mormor, Kristina, var född i Krokstad socken i Bohuslän. Hennes gren har bott i dessa trakter så långt bak jag har släktforskat vilket är ned till början av 1700-talet. Här hittar man dragoner och fiskare med efternamn som Lärk, Malm och Furstenberg.

Annonser
Det här inlägget postades i Morfars sida av släkten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s