Ny information om Charles A Larson

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om farfars mormors bror  Karl August Siggelin eller Charles A Larson som han kallade sig i Amerika. Nu har jag fått fram lite ny kompletterande information om honom.

En del av informationen har jag en kvinna i Kalifornien att tacka för. Vi har utbytt lite släktforskningstjänster med varandra. Jag har letat upp lite om hennes svenska anor och hon har letat efter mina amerikanska. Jag hade inte lyckats hitta Charles i 1900 års amerikanska folkräkning men hon hittade en Charles som verkar stämma. Födelsedatum stämmer och hans emigrationsår stämmer sånär som på ett år. Även om jag inte kan vara helt säker på att detta är rätt Charles så är det iallafall den bästa kandidaten. Han befann sig då i delstaten Illinois.  Där arbetade han som ”farm labour” eller dräng hos Gust och Nancy Westland i Atkinson township i Henry county.
Att han bodde hos Westland eller Westlund är intressant eftersom att han och hans fru Ida senare hade en Oscar Westlund boendes hos sig. Oscar anges vara ”nephew” men till vem framgår inte. Finns det något släktskap mellan dessa Westlunds? För inte kan det väl vara en slump att han bor hos Westlund? Detta blir något att luska i framöver.

Jag har också hittat lite uppgifter på egen hand. Lite av en slump när jag sökte på nätet kom jag in på Ledding bibliotek hemsida. Biblioteket ligger i City of Milwaukie i Clackamas county, Oregon. Det visade sig att de indexerat dödsnotiser som publicerats i Clackamas Review. Jag gjorde en sökning där och fann en Charles A Larson vars dödsnotis publicerades 27 februari 1947.  Jag visste att Charles dog 1947 så detta verkade ju stämma. Jag mejlade till biblioteket för att få en kopia på notisen. Mindre än ett dygn senare plingade det till i min inkorg. Egentligen kostade det pengar att få en kopia men jag fick det gratis. Kanske blev det för krångligt med betalning från Sverige. Dessutom rörde det sig om en väldigt liten summa.

 

Nekrolog i Clackamas Review den 27 februari 1947

Nekrolog i Clackamas Review den 27 februari 1947

Följande gick att läsa i notisen:

”Pioneer Resident of Aldercrest Passes Away

Mr Charles A Larson passed away Monday afternoon following an extended illness. Mr Larson was 80 years old and had lived in Aldercrest for the past 26 years.  Mr Larson is survived by his wife Mrs C A Larson and one son Jack Larson. The funeral services were held Thursday at 10 a. m in the Mt Scott funeral parlors. ”

Informationen i notisen stämmer bra överens med de sista uppgifter jag hittat om honom i 1940 års folkräkning. Jag hade hoppats på en ännu lite mer detaljerad dödsnotis där det t.ex skulle nämnts födelsedatum och att han emigrerat från Sverige. Detta hade gjort att jag kunde vara helt säker på att denne Charles A Larson är samma person som Karl August Siggelin.

Annonser
Det här inlägget postades i Farfars sida av släkten och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s