Valloner i släkten – skröna eller inte?

Valloniens flagga

Valloniens flagga

I många släkter pratas det om att man härstammar från valloner. Så även i min. På min mammas sida av släkten har man sagt att deras mörka hår och att de lätt blir bruna på sommaren skulle bero på vallonerna. Fanns det någon sanning i det då? Nä, det verkar inte så. Jag har inte hittat en enda vallon så långt jag har forskat, varken på min mormors eller morfars sida. Det skulle i och för sig kunna bero på att jag inte kommit tillräckligt långt tillbaka i tiden på en del grenar för att hitta dem. Men såvitt jag vet just nu så finns det alltså ingen vallonsläkt på min mammas sida. Jag hittade däremot valloner bland min farmors anor men det är en helt annan historia.

Det här inlägget postades i Farmors sida av släkten, Morfars sida av släkten, Mormors sida av släkten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Valloner i släkten – skröna eller inte?

  1. Lotta skriver:

    jag har pratat med Lilly och med Margit som är döttrar till Lars Oskar Ahlberg. De vill minnas att de har hört talas om någon vallon men de kommer inte ihåg vem. men Vallon blod har vi

    • ostraedsrotter skriver:

      Det vore spännande att hitta den där vallonen. Så långt jag forskat har jag inte hittat någon vallon men han kanske finns där någonstans ändå. Om du hittar honom får du gärna höra av dig. Eller om du hittar någon annan intressant information om släkten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s